Logo Realitatea.md

Mașina avocatei pacientelor de la Internatul din Bălți violate de un medic, incendiată! Individul și-ar fi ars mâna (VIDEO)

31 Mai 2019, 11:05 // Societate

Doina Ioana Străisteanu, avocata care a apărat în instanță pacientele de la Internatul Psihoneurologic din Bălți violate de un medic, s-a trezit azi-noapte cu mașina incendiată. Momentul în care un individ necunoscut dă foc automobilului parcat în apropierea biroului avocatei de pe strada V. Alecsandri din capitală, a fost surprins de camerele de supraveghere.

Foto: Facebook/Doina Ioana Străisteanu

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, incidentul s-ar fi produs aproape de ora 02.00 noaptea. La fața locului a mers un echipaj de pompieri care au stins focul, care a mistuit secțiunea din față a mașinii. 

Pe acest caz, poliția a pornit un proces penal. Ofițerii de investigație și urmărire penală întreprind măsuri pentru a-i stabili identitatea făptașului.

Imaginile care surprind momentul incendierii mașinii au fost publicate de Străisteanu pe pagina ei de Facebook. Din ele se vede cum individul pare să stropească vehiculul cu o substanță inflamabilă, după care mașina ia foc. Pentru că flăcările s-au extins cu repeziciune, individul abia de reușește să fugă și pare să se fi ars la mână.

Avocata Doina Ioana Străisteanu a declarat pentru Realitatea.md că cel mai probabil, mașina i-a fost incendiată în semn de amenințare față de activitatea sa de apărător al reprezentanților comunității LGBT. Străisteanu ar fi obținut în instanță mai multe condamnări cu închisoarea pentru violarea persoanelor gay sau lesbiene.

”La fel, pe 8 mai am obținut condamnarea cu închisoarea pentru autorul unui viol. Victima nu este în țară, iar acum, cât el încă nu a fost încarcerat, eu sunt inamicul numărul unu. Ar mai putea fi la mijloc și vecinul meu care ma amenințat de mai multe ori pentru că apăr interesele persoanelor LGBT. Sper să fie identificat și tras la răspundere”, a menționat Doina Ioana Străisteanu, care a mai spus că cel mai probabil, cel care a pus focul, este un simplu executant, care a acționat la comanda cuiva.

Amintim că avocata Doina Ioana Străisteanu a depus o plângere la poliție în urmă cu doi ani după ce un vecin a agresat-o și a amenințat-o cu moartea pentru că apără în instanță persoanele LGBT. Detalii, în link-ul de mai jos.

(VIDEO) Nu e înscenare! O avocată în drepturile omului, „botezată” de un vecin agresiv: Iart-o Doamne, pe roaba ta lesbiană

Străisteanu a fost apărătorul celor 16 femei, paciente al Internatului Psihoneurologic din Bălți, care ar fi fost violate de un medic. Avocata a reușit să obțină câștig de cauză în isntanță, medicul Stanislav Florea fiind condamnat la 15 de închisoare de magistrații Curții de Apel.

CITEȘTE ȘI:

Medicul din Bălți, care a violat 16 paciente, a fost condamnat la pușcărie definitiv (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile