Logo Realitatea.md

Ministrul Justiției: Oleg Sternioală a demisionat din funcția de judecător și vicepreședinte al CSJ

05 Decembrie 2019, 09:50 // Actualitate

Judecătorul Curții Supreme de Justiție (CSJ), Oleg Sternioală și-a depus cererea de demisie. Despre acest lucru a anunțat ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi în cadrul unei emisiunii televizate.

Potrivit lui Nagacevschi, din informațiile pe care le deține, Sternioală a depus cerere de demisie din funcția de judecător și vicepreședinte al CSJ. „Eu vreau să înțeleg ce urmărește doamna Stamate, inclusiv pe la ședințele CSM și prin declarațiile pe care le face”, a adăugat Nagacevschi. Asta după ce fosta ministră l-a acuzat că ar încerca să-l protejeze pe Sternioală, boicotând ședințele Consiliului Superior al Magistraturii.

Amintim că, judecătorul CSJ, Oleg Sternioală, la 7 noiembrie curent, a acționat în judecată Consiliul Suprem al Magistraturii, pentru hotărârea de a emite acordul de reținere, percheziție și arestare a sa, invocând că CSM a fost convocată ilegal, atunci când aceasta a eliberat acordul de arestare a judecătorului, deoarece ședința ar fi fost efectuată de foști membri ai CSM, demiși la data de 27 septembrie curent, în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Judecătorilor.

La 13 noiembrie curent, Curtea de Apel Chișinău a suspendat decizia Consiliului Superior al Magistraturii prin care a fost permisă percheziționarea, reținerea și arestarea lui Oleg Sternioală. Încheierea Curții a fost eliberată la 12 noiembrie 2019.

Procurorii Anticorupție în comun cu ofițerii CNA au desfășurat pe parcursul zilei de luni, 4 noiembrie, percheziții la domiciliul și locul de muncă al judecătorului Curții Supreme de Justiție, Oleg Sternioală. Ulterior, acesta a fost reținut pe un termen de 72 de ore.

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au respins demersul procurorilor privind aplicarea arestului de 30 de zile pentru judecătorul Oleg Sternioală.

CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile