Logo Realitatea.md

Ministrul Șarov, unul din oficialii revocați, a avut un ultim mesaj pentru oamenii din fiecare domeniu de care a fost responsabil

09 Noiembrie 2020, 10:37 // Actualitate

Igor Șarov, ministrul Educației, Culturii și Cercetării revocat azi împreună cu alți trei colegi din Guvernul condus de Ion Chicu, a scris un ultim mesaj, încă deținând calitatea aceasta, pe contul său de Facebook. În primul rând, s-a adresat elevilor și profesorilor cu care a trecut prin provocarea educației online, din cauza răspândirii coronavirusului de timp nou. „Timpurile grele impun și decizii pe potrivă, motiv pentru care astăzi mă adresez Dvs. încă în calitate de ministru”, astfel și-a început oficialul mesajul.

„În primul rând, grija mea a fost să vă știu sănătoși, profesori și elevi, protejați de riscul infectării. Am găsit să răspundem împreună provocării de a face școală de acasă, continuând procesul de instruire prin elaborarea și derularea programelor online. ... Nu în ultimul rând, le mulțumesc elevilor care au înțeles să accepte provocările realității să ne dea uneori nouă, adulților, lecții de înaltă ținută și responsabilitate civică”, a declarat Igor Șarov.

Ministrul s-a mai adresat oamenilor de știință, din domeniul culturii, dar și sportivilor: „Dragi oameni de știință, cu ales respect, vă rugăm să fiți alături de toate domeniile vieții. Soarta noastră depinde de flexibilitatea, dar și de creativitatea Dumneavoastră! Vă doresc să avansați cercetarea și inovarea. ... Scumpi și valoroși oameni ai domeniului culturii, toți deopotrivă și fiecare în parte, actori și interpreți, muzicieni și dirijori, bibliotecari și muzeografi, scriitori și artiști plastici, tehnicieni ai scenei! ...Dragi sportivi, antrenori, manageri de cluburi și de federații, medici și jurnaliști sportivi, arbitri și voluntari în domeniul sportului! Să nu uităm că sportul ne unește, ne învață să apreciem munca în echipă”.

Mesajul integral poate fi citit mai jos:

Igor Șarov a subliniat că va rămâne în continare „colegul Dvs., care-și va pune întreaga pricepere profesională la propășirea sistemului educațional, menținând credincios valorile naționale și cele europene, pe care le-am promovat în cadrul tuturor proiectelor educaționale inițiate de Minister și pentru care am avut susținerea majorității corpului profesoral din Republica Moldova”. Nu este clar dacă va deține o funcție în cadrul sistemului.

Amintim că Igor Șarov a fost numit în funcția de ministru, din partea PDM, anterior exercitând funcția de secretar general de stat la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova. Acesta a fost revocat de premierul Ion Chicu, după ce liderul democraților, Pavel Filip, declarase că vor fi retrași miniștrii din Guvern, după turul II al alegerilor prezidențiale, deoarece partenerii de coaliție, socialiștii, ar face jocuri politice pe la spate.

Au mai fost revocați: ministrul Apărării, Alexandru Pînzari; ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Răilean; viceprim-ministra pentru Reintegrare, Cristina Lesnic. Cererea de demisie a ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Oleg Țulea, a fost acceptată de șeful statului mai demult. În fapt, atunci când candidatura sa a fost acceptată pentru funcția de ambasador al Republicii Moldova în Ungaria.

Citeste tot despre: Igor Șarov, Ministerul Educației
CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile