Logo Realitatea.md

Moldova va cumpăra vaccin „made in China”. Este vorba de un lot de 400 de mii de doze de CoronaVac

09 Aprilie 2021, 17:35 // Actualitate

Membrii Comitetului de coordonare a imunizării împotriva COVID-19 din țara noastră au decis să achiziționeze 400 de mii de doze de vaccin CoronaVac, produs în China, după ce producătorul acestui ser a fost unicul care a răspuns solicitărilor adresate de către Centrul pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate. Anunțul a fost făcut de către Ministerul Sănătății. 

Într-un comunicat de presă, reprezentanții instituției au precizat că vaccinul CoronaVac este aprobat în 17 țări, inclusiv și în Ucraina. Vaccinul se administrează intramuscular, în 2 doze, la un interval de 28 de zile. Acesta se păstrează la temperatura de 2-8 grade Celsius.

Până la ora actuală, CAPCS a lansat două proceduri de achiziție: negociere fără publicare prealabilă a anunțului de participare și licitație deschisă, în cadrul cărora nu a fost depusă nicio ofertă. Invitații au fost transmise producătorilor de vaccin împotriva COVID-19: Pfizer Inc, Moderna Inc, Johnson & Johnson Inc, AstraZeneca PLC, Sinopharm Group Co. Ltd, Russian Direct Investment Fund, Serum Institute of India, AstraZeneca/SK Bioscience Co.Ltd, Sinovac Biotech Ltd. și CanSino Biologics Inc.

Ministerul Sănătății anunță că „CAPCS continuă negocierile directe, exclusiv cu producătorii de vaccin împotriva COVID-19, pentru asigurarea țării cu doze de vaccin în contextul implementării Planului național de imunizare împotriva COVID-19.”

Citeste tot despre: China, covid-19, vaccin
CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile