Logo Realitatea.md

Nagacevschi și virgulele. S-a lăudat într-o postare că avocatul scandalagiu „și-a însușit lecția”, în schimb următoritorii i-au dat lui alta

21 Octombrie 2020, 15:20 // Societate

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a avut o discuție cu avocatul scandalagiu, Serghei Auzeac, pe care l-a chemat pentru explicații, în urma incidentului dintr-un local din capitală. „M-a bucurat că stimatul avocat și-a însușit lecția”, a scris într-o postare pe Facebook oficialul. În schimb, a primit însuși o lecție de la urmăritorii săi care l-au taxat că ar utiliza virgule în exces.

„Stimați prieteni, astăzi l-am invitat pe avocatul Serghei Auzeac la Minister pentru discuții. Comportamentul pe care l-a avut în spațiul public în raport cu angajatul restaurantului este inadmisibil. I-am reiterat că masca de protecție este obligatorie în spații publice închise.

Avocatul trebuie să fie un exemplu pentru societate. Orice comportament inadecvat afectează imaginea avocaturii și, implicit, imaginea justiției. M-a bucurat că Stimatul Avocat și-a însușit lecția. Sper mult acest caz să fie unul din care să tragă concluzii toți cei care poartă titlul nobil de Avocat”, a scris Fadei Nagacevschi, atașând și o fotografie reprezentativă.
 
În comentarii, unul din urmăritorii săi l-a atenționat că a utilizat virgule acolo unde nu sunt necesare. Ministrul s-a angajat în discuție și a rugat să i se arate unde anume a greșit. 
 
Deși inițial a spus mulțumesc și și-a corectat postarea, ulterior a continuat subiectul, pe alocuri deranjat de alte comentarii ce au urmat. „Dar postarea mea este un act ce produce efecte juridice sau e cu titlu informativ?... Ar fi justificat să apelez la redactori achitați din bugetul de stat pentru postările pe o pagină ce nu aparține ministerului?”, a întrebat Fadei Nagacevschi.

Întorcându-ne la subiectul despre avocatul scandalagiu, oficialul a reiterat că decizia de a depune o sesizare la Comisia pentru etică și disciplină din cadrul Uniunii Avocaților rămâne în vigoare.

(VIDEO) „Imbecil, drac...” Ministrul Justiției vrea pedepsirea avocatului care a intimidat angajatul unui local din capitală

Citeste tot despre: avocat, Fadei Nagacevschi
CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile