Logo Realitatea.md

Navalnii își continuă greva foamei! Angajații penitenciarului l-ar putea hrăni forțat

16 Aprilie 2021, 17:31 // În lume

Criticul de la Kremlin, Alexei Navalnîi, a declarat că administratorii coloniei în care este ținut l-ar fi amenințat că vor începe curând să-l hrănească forțat, dacă nu vrea să o facă de unul singur. Acest lucru vin pe măsură ce starea de sănătate a opozantului lui Putin, s-a înrăutățit considerabil în ultima vreme.

Liderul politic, în vârstă de 44 de ani, a intrat în greva foamei deja de peste două săptămâni, pentru a convinge autoritățile să-i ofere îngrijirea medicală corespunzătoare și să îi trateze durerile severe de spate și amorțeala de la mâini și picioare.

„Dacă nu renunți la greva foamei, atunci vom trece la alimentarea forțată”, la avertizat administratorul închisorii.

Navalnîi a recunoscut că starea lui de sănătate s-a deteriorat dramatic, însă a spus că va continua să refuze hrana până când nu va primi  consultația unui medic din afara închisorii.

Mai mult de atât, Alexei a spus că administratorii închisorii nu țin cont de cererile sale, deoarece se tem că în urma consultațiilor unor specialiști s-ar putea dovedi că pierderea senzației la nivelul membrelor sale ar putea fi legată de otrăvirea cu Novichok.

Soția omului politic a spus săptămâna aceasta că Navalnîi „vorbește cu greu” și că a slăbit foarte mult, înregistrând o pierdere în greutate de la 93 la 85 de kilograme. 

Avocații săi au declarat că o scanare RMN din 24 martie a arătat că are două hernii de discuri spinale și un disc bombat, dereglări care cel mai porbabil îi cauzează durerea de spate și a pierderea senzației membrelor.

Pe 2 februarie, curtea Simonovski de la Moscova, a decis anularea pedepsei cu suspendare a lui Navalnîi în cazul „Yves Rocher” și înlocuirea acesteia cu 3,5 ani într-o colonie cu regim general, fiind ulterior transferat. Decizia a fost luată din cauza „numeroaselor încălcări” din timpul perioadei de probă de către opozant. 

Vezi și:

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1130 -1.0450%
USD USD 19.1216 -0.4239%
RUB RUB 0.3624 1.6550%
RON RON 4.0684 -1.0483%
UAH UAH 0.6472 -0.0772%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile