Logo Realitatea.md

Noi detalii cu privire la controversatul vaccin anti-coronavirus AstraZeneca, dezvăluite într-un studiu american

22 Martie 2021, 10:52 // Actualitate

Potrivit unor date publicate astăzi, care au fost obținute în urma mai multor studii riguroase efectuate de SUA, s-a dovedit că serul utilizat pentru combaterea coronavirusului, dezvoltat de AstraZeneca și Universitatea Oxford este unul ce nu implică reacții adverse semnificative, oferind totodată protectie deplină față de cele mai dificile și complexe scenarii. 

Cercetătorii americani, au ajuns la concluzia că produsul anglo-suedez are o eficiență de circa 79%.

Constatările, anunțate într-un comunicat de presă de la AstraZeneca, pot contribui la consolidarea încrederii globale în vaccin. Este totuși destul de probabil, ca datele noi să nu facă diferența pentru Statele Unite, unde vaccinul nu a fost încă autorizat, fiind posibil nici să nu fie necesar acest lucru.

Chiar dacă AstraZeneca va câștiga autorizația americană în baza noilor rezultate, vaccinul nu va fi disponibil decât în luna mai, când oficialii  prezic că alți trei producători autorizați vor fi produs deja suficiente doze pentru a vaccina toți adulții din SUA.

Raportul studiilor de laborator a fost publicat într-un moment cumplit de neîncredere în vaccinul AstraZeneca.

O bună parte din națiunile Europene precum și unele din întrega lume au suspendat vaccinările cu serul anglo-suedez, după ce au fost raportate câteva decesuri din cauza cheagurilor de sânge în rândul persoanelor cărora le-ar fi fost administrat acest vaccin.

Îngrijorarea cu privire la posibilele efecte secundare rare, a generat o serie de probleme pentru AstraZeneca. Acestea au subminat încrederea în produsul lor atât în rândul publicului, cât și al unor oficiali guvernamentali.

CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile