Logo Realitatea.md

„Nouă ne este îngrădit accesul la cultură și dreptul la muncă” - manifestul actorilor teatrului „Luceafărul”

14 Aprilie 2021, 13:19 // Actualitate

După un an de la începutul pandemiei, actorii se simt în continuare discriminați de autoritățile publice centrale, în raport cu alte pături ale societății. Echipa teatrului „Luceafărul” din Capitală, și-au scos pantofii pe scări, organizând un manifest care exprimă dorința și dorul artiștilor de a reveni cât mai curând pe scenă în lumina reflectoarelor.

Actorii au publicat o postare pe Facebook, prin intermediul căreia subliniază faptul că le este îngrădit accesul la cultură și dreptul la muncă.

„Arta este modul nostru de exprimare. Noi supraviețuim din artă. Pentru noi cultura nu este un mod de viață, este viața noastră – noi trăim prin teatru. Redați-ne dreptul la viață”, menționează actorii în mesajul făcut public.

Recent, echipa teatrului a publicat o postare prin intermediul căreia susține campania de vaccinare, manifestând dorința de a reveni la o viață și la o activitate normală.

„Dragi prieteni, suntem conștienți de faptul că descoperirea vaccinului a reprezentat un pas foarte important în medicina modernă și a contribuit la eradicarea unor boli foarte grave, salvând milioane de vieţi şi îmbunătățind semnificativ calitatea și durata vieţii oamenilor. Vaccinurile sunt de o importanţă majoră în prevenirea unor boli şi epidemii care pot ameninţa viaţa unor categorii de populaţie, dar și activitatea unor domenii esențiale ale societății”, afirmă echipa „Luceafărul”.

Vezi și: 

Citeste tot despre: actori, covid-19, Luceafarul, teatre
CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile