Logo Realitatea.md

Nu există încă vreo hotărâre pe comportamentul fostului avocat al lui Vlad Filat

20 Octombrie 2020, 09:40 // Societate

Accesând site-ul oficial al Uniunii Avocaților din Republica Moldova, depistăm că nu există încă vreo hotărâre în legătură cu comportamentul avocatului Igor Popa, cel care a reprezentat cândva interesele ex-premierului, actualul lider PLDM, Vlad Filat. Ultima decizie a Comisiei de etică și disciplină a Uniunii datează din 5 octombrie curent. Cert este faptul că, în prezent, pe numele lui Igor Popa este inițiată procedura disciplinară.

Foto: Facebook/ Igor Popa

„La baza inițierii procedurii disciplinare au fost declarațiile făcute în spațiul public. Noi ne expunem, după ce examinăm cazul. În funcție de constatările făcute va fi clar ce riscă Igor Popa: avertizare, mustrare, amendă, până la retragerea licenței de avocat – cea mai gravă pedeapsă”, a declarat președintele Comisiei de Disciplină și Etică a Uniunii Avocaților, Mihail Gafton, pentru tv8.md.

Amintim că, luna trecută, Vlad Filat s-a plâns la Uniune pe comportamentul fostului său avocat. S-a referit la declarațiile pe care le-a făcut Igor Popa la o emisiune televizată, cu dezvăluirea informațiilor acumulate despre clientul său, când îl apăra. Uniunea a promis să-i examineze plângerea, fără să menționeze vreun termen.

În conformitate cu legislația în vigoare, pe lângă faptul că orice om are dreptul la apărarea, adică la un avocat, este de menționat că, la primirea licenţei, avocatul depune în faţa Ministrului Justiţiei următorul jurămînt: „Eu, avocatul (numele, prenumele), jur să-mi aduc aportul la apărarea drepturilor, libertăţilor şi intereselor legitime ale omului, să-mi îndeplinesc conştiincios şi onest îndatoririle de avocat, să păstrez secretul profesional şi, prin comportamentul meu, să nu compromit onoarea profesională a avocatului”.

La acest subiect:

Filat s-ar fi ales cu 100 de mil. €, după „furtul miliardului”. Ex-avocatul său afirmă că mai este cercetat pentru spălare de bani în două țări

După dezvăluirile ex-avocatului său, Vlad Filat promite să iasă cu o conferință de presă: „... m-a băgat în pușcărie...”

Avocat: Igor Popa a încălcat relațiile reglementate de Codul Deontologic al Avocatului. Vlad Filat trebuie să ceară sancționarea fostului său avocat

(VIDEO) Filat, după acuzațiile fostului avocat al său! Pentru una, este în stare chiar să-i dea „un pumn în bot”

 
 
CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile