Logo Realitatea.md

O istorie de viață a unui om al străzii care va studia la Universitatea Cambridge a impresionat o lume întreagă (FOTO)

10 Noiembrie 2017, 12:28 // Life

Geoff Edwards, un bărbat de 52 de ani, care a început să locuiască pe străzi din cauza unor probleme, a primit șansa de a studia Literatura engleză la una dintre cele mai bune instituții de învățământ din lume - Universitatea Cambridge, lectura fiind cea mai mare pasiune a sa.

Foto simbol

”Nu pot spune că asta mi-am dorit dintotdeauna, pentru că nici măcar nu visam să ajung la universitate”, a spus britanicul, potrivit The Guardian

A părăsit orașul Liverpool și s-a dus la Cambridge, unde a început să trăiască cu mari bătăi de cap, uneori dormea pe străzi, alteori găsea un loc mai ”potrivit”. Dar important este faptul că bărbatul citea multe cărți din biblioteci și magazine de caritate, pentru a scăpa de depresie – ”Este un mod strălucit de a scăpa, într-adevăr”, a spus el.

După câțiva ani, el a devenit deprimat și izolat. ”Am realizat că lucrurile trebuie schimbate, așa că am mers să vizitez colegiul local pentru a vedea dacă aș putea reveni la educație”.

Acum trei ani s-a înscris la un curs la Colegiul Regional Cambridge și a câștigat distincții pentru fiecare subiect abordat. Tutorele lui i-a recomandat să încerce la Cambridge și luna trecută a primit noutatea cea bună.

Pe vremea când trăia cu părinții în Liverpool, cu tatăl său - poștaș și mama sa - funcționară la un birou, Geoff avea casa plină de cărți, iar cititul era cea mai repetată activitate a lui. Mai târziu, a lucrat ocazional ca sezonier în agricultură, iar când a intrat în șomaj a urmat o perioadă foarte grea pentru el, a început să aibă probleme cu depresia și a rămas și fără locuință.

Bărbatul începuse să locuiască pe străzi și uneori mai avea posibilitatea să locuiască în cămine. Tot timpul împrumuta cărți din biblioteci, fiind pentru el o modalitate de a se deconecta de la realitatea sa crudă.

CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile