Logo Realitatea.md

O nouă țară „blochează” exporturile loturilor de vaccin AstraZeneca

26 Martie 2021, 14:52 // În lume

India, cea mai mare națiune producătoare de vaccinuri anti-coronavirus din lume, a reținut exportul a unui lot mare de vaccinuri produs de AstraZeneca pentru a satisface cererea internă aflată în creștere. Autoritățile declară că aprovizionarea cu vaccinuri de acum înainte, va fi eșalonată.

 

India intenționează să dea startul la o campanie de vaccinare împotriva coronavirusului în care va include mai mulți tineri, a declarat vineri ministrul indian al sănătății. Acest lucru vin pe fondul unei creșteri record a numărului de infecții la nivel național în cursul ultimelor cinci luni. 

Toți cei cu vârsta peste 45 de ani vor fi eligibili pentru vaccinare, care va începe din 1 aprilie, a spus guvernul indian. De asemenea, autoritățile au spus că depun efortul necesar pentru a satisface cererea majorată din ultima lună, după ce noile infecții s-au mărit de patru ori.

„Guvernul intenționează să lărgească umbrela beneficiarilor vaccinului COVID-19 în viitorul apropiat pentru a acoperi și alte secțiuni ale populației noastre”, a declarat ministrul Sănătății Harsh Vardhan în cadrul unui summit virtual organizat de ziarul Economic Times.

Potrivit Ministerului sănătății, India a raportat 59 118 de cazuri noi de infectare, ajungând la 11,85 milioane de cazuri active. India este cea de-a treia cea mai afectată națiune din lume, după Statele Unite și Brazilia, ajungând la 160 949 de decese.

Citeste tot despre: AstraZeneca, India
CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile