Logo Realitatea.md

Obiecte suspecte, descoperite la una dintre ieșirile stadionului din Dortmund. Detalii despre scrisoarea găsită după exploziile de marți

13 Aprilie 2017, 11:12 // SPORT

Poliţia germană a anunţat aseară că a descoperit obiecte suspecte la una dintre ieşirile stadionului din Dortmund. Acestea au fost verificate de specialişti, totul dovedindu-se o alarmă falsă. 


Foto: indianexpress.com

Înaintea meciului de la Dortmund, reprogramat pentru ieri seara, după incidentul de marți, au fost luate măsuri sporite de securitate. Autocarul în care se aflau jucătorii a fost escortat de mai multe mașini de poliție, iar pe stadion au pătruns "câini-soldați", învățați să descopere eventuale bombe, scrie Digisport.ro.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului din Karlsruhe, Frauke Koehle, a precizat că trei scrisori cu acelaşi font au fost descoperite în apropiere de locul exploziilor iar acestea arată că atacatorul are legături cu Statul Islamic.

"Printre altele, au cerut retragerea avioanelor germane din Siria şi, citez, închiderea bazei aeriene de la Rammstein", a declarat Frauke Koehle.

Procurorul nu crede că scrisoarea apărută online, în care un grup de extremă stânga a revendicat atactul, este autentică. 

Scrisoarea găsită după exploziile de marţi seară asupra autocarului cu fotbaliştii echipei Borussia Dortmund ar prezenta incoerenţe, ea fiind considerată neobişnuită pentru mediile islamiste, au indicat surse apropiate anchetei, potrivit presei germane, citată de ziarul belgian Le Soir. 

Din scrisoare ar lipsi mai ales simbolurile organizaţiei teroriste Statul Islamic, a scris agenţia DPA. Conform presei germane, un examen mai amănunţit al scrisorii arată incoerenţe, cum ar fi folosirea majusculelor şi prezenţa unor greşeli de ortografie. 

Felul de a proceda al autorului sau autorilor este de asemenea considerat atipic. La precedentele atentate, autorii au încercat să producă un număr cât mai mare de victime, cum s-a întâmplat mai alea la atacul produs la Târgul de Crăciun de Berlin în decembrie anul trecut. 

CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile