Logo Realitatea.md

Parlamentul se securizează. Ședințele vor avea loc, dar deplasările de serviciu și activitățile publice - suspendate

11 Martie 2020, 18:02 // Politica

Parlamentul Republicii Moldova instituie regim de mobilizare și responsabilizare individuală a deputaților și angajaților în legătură cu evoluția situației epidemiologice a infecției COVID – 19. Conform hotărârii Biroului Permanent al Parlamentului sunt suspendate activitățile publice în incinta Legislativului, precum și deplasările de serviciu.

În același timp, ședințele plenare, precum și ședințele comisiilor permanente se vor desfășura în regim obișnuit. Persoane din afara instituției parlamentare vor fi invitate numai după aprobarea președinților de comisii și sub răspunderea personală a acestora. Pentru asigurarea transparenței activității Parlamentului, reprezentanții mijloacelor de informare în masă vor avea acces în sala de presă a Legislativului. 

Aceste măsuri au fost aprobate de Biroul Permanent adițional la măsurile sporite de igienizare, dezinfectare și testare cu termoscanere, introduse la începutul săptămânii curente.

Membrii Biroului Permanent au recomandat și altor instituții publice și private să urmeze exemplul Legislativului și să întreprindă măsurile necesare pentru neadmiterea răspândirii virusului COVID-19.

Precizăm că, deși ședințele Parlamentului se vor desfășura, autoritățile au interzis întrunirile ce depășesc un număr mai mare de 50 de persoane, iar desfășurarea 

CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile