Logo Realitatea.md

PAS propune un proiect de lege CONTROVERSAT pentru care Usatîi a fost exclus din campania electorală în 2014 - VIDEO

20 Aprilie 2017, 13:59 // Politica

Partidul Acțiune și Solidaritatea solicită modificarea legislaţiei privind finanțarea partidelor. PAS cere ca finanțarea formațiunilor din bugetul de stat să aibă loc inclusiv în baza alegerile prezidențiale, cuantumul de donații să fie micșorat și să fie ridicată interdicţia ca un partid să beneficieze de donații de peste hotare. De menționat că, pentru cea din urmă solicitarea, Renato Usatîi a o fost exclus din campania electorală pentru Parlamentare în 2014.

PAS afirmă că trebuie exclusă interdicția prin care cetățenii care locuiesc și obțin venituri peste hotare nu pot face donații. „Noi propunem să fie omisă și să fie aplicat un cuantum de până la trei salarii medii pe economie, adică 16 mii de lei. Nu exista practici în care persoanele care se află peste hotare să nu poată face donații pentru partidul din care face parte”, a declarat Sergiu Litvinenco.

„Patria” lui Renato Usatîi, în afara alegerilor?!

Acesta mai spune că o astfel de recomandare a fost făcută de către mai multe instituții internaționale încă în 2014.

Membrii PAS mai cer și micșorarea cuantumului donaţilor făcute de către persoanele care se află în țară. Pentru persoanele fizice de la 200 de salarii medii pe economie la 6 salarii. Pentru persoanele juridice de la 200 de salarii la 12.

Totodată, în inițiativa PAS se mai menționează că partidele nu pot fi finanțate de companii acre au contracte cu statul. „Considerăm că acestea finanțează partide, după care partidele vin la guvernare și le ofer diverse contracte de achiziții”.

CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile