Logo Realitatea.md

Pescuiau cu undița electrică pe Nistru, însă au fost depistați de inspectorii piscicoli. Bărbații s-au ales cu amendă (FOTO)

04 Iulie 2018, 21:53 // Societate

Doi bărbați originari din satul Talmaza și Ermoclia, raionul Ștefan Vodă au fost prinși în flagrant în timp ce pescuiau pe fluviul Nistru cu ajutorul undețelor electrice și au fost sancționați contravențional de către inspectorii piscicoli.

Foto: Serviciul Piscicol de Stat

Potrivit Serviciului Piscicol de Stat, incidentul a avut loc la 3 iunie curent, în jurul orei 5 dimineața, în timp ce inspectorii patrulau râul Nistru în sectorul de protecție piscicolă Căușeni-Ștefan Vodă.

Bărbații au fost surprinși că pescuiau cu ajutorul curentului electric în extravilanul satului Talmaza. După aproximativ 2 ore de urmărire, aceștia au fost reținuți. Asupra contravenienților, inspectorii au depistat 10 exemplare de pește de specia caras, un amplificator, un acumulator și un minciog cu fire electrice utilizate la pescuitul ilegal.

Inspectorii piscicoli au întocmit două procese-verbale în mărime a câte 4 500 lei pentru fiecare dintre făptași conform Codului Contravențional, fiind calculat prejudiciul adus în mărime de 540 lei, pentru peștele prins.

Uneltele de pescuit inclusiv barca gonflabilă a braconierilor piscicoli au fost ridicate și predate la depozitul Serviciului Piscicol.

CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile