Logo Realitatea.md

Peste 30 de pescari care au uitat să-și cumpere permise pentru 2017, dar au mers la pescuit, au fost amendați (FOTO)

20 Ianuarie 2017, 17:41 // Societate

În decurs de doar șase zile, inspectorii piscicoli au depistat 31 de încălcări ale regulilor de pescuit în bazinele acvatice din diverse regiuni ale țării. Pescarii nedisciplinați s-a ales cu procese verbale și amenzi. 

Foto: Serviciul Piscicol

Cele mai frecvente încălcări depistate de către inspectorii piscicoli țin de pescuitul fără permis. Astfel, Inspecția Piscicolă Cahul a depistat cinci încălcări pe cursul râului Prut în preajma orașelor Cantemir și Cahul și a satelor Chircani, Zârnești și Cucoara.

Inspecția Piscicolă Căușeni-Ștefan Vodă a depistat nouă încălcări în preajma satelor Cioburciu, Crocmaz și Tudora, din raionul Ștefan Vodă. Inspecția Piscicolă sectorul Rîșcani-Glodeni a depistat patru încălcări pe malul lacului de acumulare Costești-Stânca, în preajma satului Duruitoarea Veche și a orașului Costești.

La Nisporeni au fost depistate două încălcări în preajma satului Bălăurești, iar în sectorul Șoldănești-Rezina a fost depistată o încălcare în preajma satului Jora de Mijloc, din raionul Orhei.

Totodată, inspectorii Aparatului Central al Serviciului Piscicol au depistat 16 încălcări, pe malul lacului de acumulare Dubăsari, în preajma orașului Rezina, al satelor Saharna, Boșernița, Butuceni și Mașcăuți.

Amenzile aplicate pescarilor au fost cuprinse între o sută și două sute de lei. Totodată, pescarii au fost avertizați despre necesitatea procurării permiselor de pescuit pentru anul 2017.

Suma totală a amenzilor aplicate pescarilor în această perioadă este de 5300 de lei.

De la începutul anului și până în prezent au fost eliberate pescarilor sportivi și amatori peste 1200 permise de pescuit în valoare de 270 mii lei.

Foto: Serviciul Piscicol

CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile