Logo Realitatea.md

Precizările vicepreședintelui Parlamentului în privința procurării celor patru automobile a câte 26 de mii de euro fiecare (VIDEO)

28 Octombrie 2019, 15:46 // Auto

Vicepreședintele Parlameuntului, Alexandru Slusari, a explicat de ce este nevoie de procurat cele patru automobile a câte 26 de mii de euro fiecare și care va fi destinația finală a acestora.

Embed:

Astfel, potrivit deputatului, parcul auto al instituției este învechit și din aceste considerente este nevoie de a fi înoit. Mai exact, Alexandru Slusari, menționează că unele mașini sunt foarte vechi, având peste 25 de ani. Pentru a înoi parcul auto s-a luat decizia de a scoate la vânzare 30 de mașini vechi, iar din banii încasați vor fi direcționați spre această necesitate.

De asemenea, Slusari a menționat că, alte 15 milioane de lei care urmează să fie cheltuiți pentru procurarea celor patru automobile vor fi alocați din economiile care s-au făcut anul acesta la Parlament.

Deputatul a mai declarat că, cele patru mașini urmează a fi utilizate strict doar la primirea oaspeților oficiali și a delegațiilor din străinătate și nicidecum nu vor fi oferite pentru a transporta parlamentarii sau alți funcționari ai Legislativului.

Amintim că, recent au apărut informații în presă că Parlamentul intenționează să procure patru automobile de serviciu noi, anul fabricației 2019, în sumă totală de 2,8 milioane de lei.

Conform caietului de sarcini, automobilele trebuie să fie de culoare negru metalizat, să aibă o putere a motorului nu mai puţin de 180 de cai putere, motor versiune Euro 6, cutia de viteze automată, geamuri acționate electric, senzori de parcare spate cu frânare automată, anul fabricație 2019 etc.

CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile