Logo Realitatea.md

PREMIERĂ! Moldova va găzdui în acest an Conferința Globală privind Turismul Vinicol a UNWTO

05 Iunie 2018, 18:26 // Economie

Republica Moldova va găzdui cea de-a treia Conferință Globală privind Turismul Vinicol a Organizației Mondiale a Turismului. Un proiect de lege pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Organizația Mondială a Turismului a fost aprobat astăzi de către Cabinetul de Miniștri. Conform documentului, evenimentul se va desfășura în perioada 6-7 septembrie 2018, la Chișinău. Conferința Globală are drept scop promovarea turismului vinicol, inclusiv cu participarea – companiilor autohtone din sectorul vitivinicol și sectorul turismului receptor.

În cadrul Conferinței vor fi organizate acțiuni de promovare a turismului vitivinicol: noutăți ale domeniului, workshop-uri, vizitarea obiectivelor turistice, schimb de experiență etc. La eveniment vor participa oficiali de rang înalt din domeniul turismului din Uniunea Europeană, Comunitatea Statelor Independente și alte state, profesioniști din domeniu, reprezentanți din toate țările vitivinicole din lume.

În prezent, circa 20 de vinării din țară prestează servicii turistice vizitatorilor străini. În anul 2017, Republica Moldova a organizat şi găzduit cea de-a 61 Reuniune a Comisiei Regionale UNWTO pentru Europa, care a avut o rezonanță importantă în toate țările participante şi a contribuit la promovarea țării noastre în calitate de destinație turistică atrăgătoare.

CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile