Logo Realitatea.md

Prima țară europeană care oprește vaccinarea cu Johnson&Johnson

15 Aprilie 2021, 10:22 // În lume

Agenția Suedeză pentru Sănătate a declarat că va întrerupe planurile de a începe vaccinările folosind preparatul împotriva COVID-19, Johnson & Johnson, în urma unor cazuri de dezvoltare a cheagurilor de sânge similare celor raportate pentru vaccinul AstraZeneca.

Potrivit informațiilor, reprezentanții Agenției pentru Sănătate au declarat că nu vor începe vaccinările și vor aștepta rezultatele unei revizuiri de către Agenția Europeană pentru Medicamente. J&J nu a fost încă utilizat în Suedia, chiar dacă în țară a ajuns primul lot de 31 000 doze de vaccin. 

Totodată, Agențiile federale de sănătate din SUA au recomandat întreruperea utilizării vaccinului COVID-19 dezvoltat de Johnson & Johnson, după ce șase femei cu vârste sub 50 de ani prezintă riscul de a dezvolta cheaguri de sânge.

Realitatea.md amintește că Danemarca a devenit prima țară din Europa care a renunțat la vaccinul anti-COVID-19 produs de AstraZeneca. Decizia a fost luată din cauza legăturii vaccinului cu cazurile persoanelor care au prezentat reacții adverse severe de cheaguri de sânge. 

Vezi și: 

Citeste tot despre: covid-19, Suedia, vaccin
CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile