Logo Realitatea.md

Procurorul general interimar solicită ridicarea imunității a două deputate (VIDEO)

16 Septembrie 2019, 15:04 // Societate

Dumitru Robu, procurorul general interimar, a trimis două sesizări în plenul Parlamentului, potrivit cărora solicită ridicarea imunității parlamentare a două deputate din Partidul ȘOR. Este vorba despre Marina Tauber și Reghina Apostolova.

Embed:

După votul supus asupra proiectului de lege privin reformarea Procuraturii Generale, președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a dat citire notei informative prin care procurorul general interimar cere ridicarea imunității parlamentare, reținerii, arestării și trimiterii în judecată a deputatelor Partidului Șor: Marina Tauber și Reghina Apostolova.

Astfel, solicitările procurorului general interimar au fost îndreptate Comisiei parlamentare juridice, numiri și imunități, pentru a fi examinate, iar ulterior, Comisia va veni cu propunerea de a susține sau a respinge solicitarea făcută de către procuror.

Președintele Comisiei parlamentare juridice, numiri și imunități, Sergiu Litvinenco, a solicitat deputatelor vizate în solicitarea procurorului să se prezinte la ședință pentru a fi audiate pe acest caz.

Totodată, după examinarea solicitării în Comisia de profil, Parlamentul se va întruni în ședință, astăzi, la ora 16.30, pentru a examina și a pune la vot hotărârea Comisiei.

Realitatealive.md va transmite în direct ședința Parlamentului de la ora 16.30.

CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile