Logo Realitatea.md

Reacţia ministrului de Externe german la acuzaţiile lui Trump: Germania nu este nici prizonierul Rusiei, nici al Statelor Unite

11 Iulie 2018, 21:32 // În lume

Ministrul de Externe german, Heiko Maas, a răspuns miercuri acuzaţiilor preşedintelui american Donald Trump, conform cărora Germania este „prizoniera” Rusiei, relatează Reuters.

Foto: BBC.com

„Nu suntem prizonieri, nici ai Rusiei, nici ai Statelor Unite”, a declarat ministrul de Externe în cadrul summitului NATO din Bruxelles.

„Suntem printre puţinele ţări care garantează libertatea mondială şi asa vom rămâne”, a adăugat acesta.

De asemenea, ministrul a anunţat că Germania plănuieşte să majoreze cheltuielile pentru apărare cu 80 de puncte procentuale până în anul 2024. „Acest lucru are o magnitudine atât de mare încât ar trebui apreciat”.

Miercuri dimineaţă, Donald Trump a afirmat de faţă cu Jens Stoltenberg, secretarul general NATO, că „Germania este controlată în totalitate de Rusia, deoarece primeşte 60%-70% din energie din Rusia şi o nouă conductă de gaz”, scrie Mediafax.

„Să îmi spuneţi dacă această situaţie este adecvată, deoarece eu cred că nu este, cred că este un lucru foarte rău pentru Alianţa Nord-Atlantică”, a adăugat Trump.


CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile