Logo Realitatea.md

Rectorul Igor Șarov analizează aplicarea interdicțiilor pentru întrunirile electorale în incinta USM

19 Martie 2021, 06:20 // Actualitate

Întrunirile dintre candidații politici și studenții de la Universitea de Stat din Moldova (USM) în perioada campaniilor electorale urmează a fi interzise. Acest lucru a fost afirmat de către noul rector al Universității, Igor Șarov, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul N4.

Potrivit rectorului, această decizie vine să protejeze instituția de învățământ față de politicul din țară. 

„Noi nu încurcăm nimănui să aibă preferințe politice, indiferent care ar fi ele: de dreapta sau de stânga. Eu am interzis (n.r. fiind în postura de ministru) ca să fie folosite școlile pentru propagandă politică. Cine mă cunoaște bine – știe, că eu voi face același lucru și în cadrul Univeristății”, a declarat Igor Șarov.

De asemenea, rectorul s-a referit la provocările din sistemul educațional și că va insista ca în acest an studiile și examenele să se desfășoare în regim online, pentru a proteja viața și sănătatea cadrelor didactice universitare și a studenților.

Menționăm, că Igor Șarov a fost recent ales în funcția de rector al USM pentru următorii cinci ani. Anterior, el a deținut funcția de ministru al Educației, Culturii și Cercetării în cadrul Guvernului Chicu.

CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile