Logo Realitatea.md

Regiunea transnistreană tot mai mult insistă pe recunoașterea internațională. Proiect nou

14 Aprilie 2021, 21:05 // Actualitate

Autoritățile din regiunea transnistreană insistă tot mai mult pe recunoașterea internațională și obținerea independenței față de R. Moldova. În acest sens, cei de la Tiraspol au adoptat un proiect nou cu privire la „Securitatea lor”, informează Realitatea.md cu referire la Novostipmr.


Foto: Stiri.md

Potrivit sursei, Conceptul de Securitate vizează domeniile: politic, militar, economic, sfera de producere, securitatea socială, precum și alte domenii. Acest proiect a fost prezentat și votat astăzi în prima lectură de către Sovietul Suprem de la Tiraspol. Reprezentantul așa-zisului minister al securității a spus că acest act vine să asigure „securitatea cetățenilor față de pericolele externe și interne”.

Unul dintre deputații Sovietului, membru al Comisiei de relații externe, Andrei Safonov, a spus că prin acest act „se dorește întărirea relațiilor cu partenerii externi, în special cu Federația Rusă” și că acel nou document le va permite „să aibă un plan mai clar în ceea ce privește politica lor externă”.

Proiectul sus-menționat a fost propus de către liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, și urmează să fie votat în a doua lectură de către Sovietul Suprem.

CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile