Logo Realitatea.md

Reniță a fost audiat de procuror în cazul videourilor publicate de acesta. „Turațiile „kuliokului” iau amploare”

16 Iunie 2020, 16:09 // Actualitate

Deputatul Iurie Reniță a fost astăzi audiat de către Procuratura Anticorupție în dosarul penal intentat de oamenii legii, în baza unor secvențe video pe care le-a prezentat parlamentarul cum șeful statului, Igor Dodon, ar fi primit bani în sacoșă de la ex-liderul democraților, Vlad Plahotniuc, pentru „a achita salarii”, după cum spune în video președintele.  

Astfel, Reniță afirmă că reiterat solicitările ce se conțin în interpelarea sa făcută la 21 mai curent:

1. Verificarea autenticității secvențelor video (2 secvențe cu un conținut absolut identic) în calitate de noi probe de corupție cu implicarea înalților demnitari de stat, fiind vorba de Igor Dodon, Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov;

2. Confirmarea înregistrării video prezentate de către acesta cu celelalte apărute anterior în spațiul public, imediat după preluarea puterii de către PSRM și Blocul ACUM, la începutul lunii iunie 2019;

3. Existența unor probe noi pentru revizuirea hotărârii de casare a cazului de presupuse fapte de corupție, adoptată de Procuratura Anticorupție în luna martie curent.

Totodată, reniță spune că „nu-i va decepționa pe deputații socialiști cu cunoștințe juridice enciclopedice, dar va respecta legile Republicii Moldova și va merge de fiecare dată când va fi citat la orice gen de Procuratură”.

Le sugerez acestor „enciclopediști juridici” să nu-și mai facă griji în privința mea, ci, mai degrabă, să fie preocupați de acțiunile lor „perfect legale” cu referire la faimoasa operațiune de spălare a banilor prin filiera Bahamas. Fără supărare, dragi tovarăși socialiști, dar în curând vom reveni la cest caz. Între timp n-ar fi rău ca Procuratura Anticorupție să accelereze turațiile examinării nu mai puțin faimosului caz cu „kuliokul” (n.r. sacoșa) lui Dodon”, a scris Reniță pe Facebook.

Amintim că, la sfârșitul lunii mai, deputatul Iurie Reniță a dat publicității un video cu o întâlnire dintre Igor Dodon și Vlad Plahotniuc. Ultimul îi întinde o pungă, unde se presupune că ar fi bani. Primul însă spune să i-o dea lui Serghei Iaralov, mâna dreaptă a fostului lider PDM, care ar urma să o transmită altor persoane.

Se vehiculează că era vorba despre persoane din PSRM. Ieri, deputatul a mai publicat un alt video cu aceeași scenă, doar că filmată dintr-un alt unghi al încăperii unde a avut loc întrevederea, fapt ce ar demonstra că acest video nu este editat.

CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile