Logo Realitatea.md

Salarii de 130 mii lei la stat. Proiectul plafonării lefurilor unor categorii de bugetari, susținut de o comisie

09 Martie 2021, 16:17 // Politica

Proiectul de lege privind modificarea Legii sistemului unitar de salarizare în sectorul bugetar a fost susținut unanim în cadrul ședinței Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, inițiativă legislativă înregistrată în Parlament de către Platforma DA.

Deputatul Platformei DA, Vasile Năstase, spune că plafonarea salariilor exorbitante ale unor conducători ai întreprinderilor de stat și ale celor cu autonomie financiară care beneficiază de donații bugetare, salarii ce depășesc sume de 100 de mii de lei pentru o persoană, este stringentă.

Precizăm că, prin proiectul de lege respectiv salariile exorbitante ale conducătorilor întreprinderilor de stat vor fi plafonate, iar valoarea lor va fi condiționată de eficiența instituției și creșterea (proporțional acesteia) a salariilor tuturor angajaților. Proiectul prevede ca mărimea cuantumului lunar total al salariului conducătorilor unităților menționate să nu depășească trei salarii medii pe economie. De asemenea, aceștia nu pot beneficia de anumite plăți suplimentare pentru activitate desfășurată.

Citeste tot despre: buget, comisie, proiect de lege, salarii
CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile