Logo Realitatea.md

Sandu va rosti săptămâna viitoare un discurs la Adunarea APCE, alături de Angela Merkel și alți oficiali europeni

14 Aprilie 2021, 09:59 // Actualitate

Președintele Parlamentului European, David Sassoli, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu și secretarul general al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić, se vor adresa la Adunarea Parlamentară APCE cu un discurs cu ocazia preluării președinției de către Germania. Cu acest prilej, cu un mesaj va veni și Comitetul de miniștri, cancelarul german Angela Merkel și ministrul de stat pentru Europa, Michael Roth. Sesiunea de primăvară a APCE se va desfășura în perioada 19-22 aprilie curent, care va avea loc într-un format hibrid.

Foto Simbol

La această sesiune, comisarul pentru drepturile omului, Dunja Mijatović, își va prezenta raportul anual pentru 2020, iar Adunarea va acorda Premiul pentru drepturile omului Václav Havel.

Subiectele de pe ordinea de zi includ o dezbatere asupra viziunii Adunării, asupra priorităților strategice ale Consiliului Europei și o dezbatere comună privind încălcările drepturilor omului și necesitatea reformei electorale în Belarus.

De asemenea, se va discuta și despre activitatea OCDE privind impozitarea economiei digitale cu participarea secretarului său general Ángel Gurría, discriminarea persoanelor cu boli cronice. Totodată, pe termen lung se va mai dialogul post-monitorizare cu Muntenegru, conservarea minorităților naționale și politica europeană privind diaspora.

APCE anunță că, au existat cereri de dezbateri urgente privind arestarea și detenția lui Alexei Navalnîi în ianuarie curent, precum și funcționarea instituțiilor democratice în Turcia.

Citeste tot despre: Angela Merkel, APCE, discurs, Maia Sandu
CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile