Logo Realitatea.md

Serviciul Piscicol: 12 braconieri, depistați în flagrant delict de echipajele de inspectori, timp de două zile - FOTO

05 Aprilie 2017, 23:55 // Societate

Serviciul Piscicol a organizat cinci echipaje de inspectori pe fluviul Nistru și lacul de acumulare Dubăsari în raioanele Șoldănești, Rezina, Orhei, Dubăsari și Ștefan Vodă. Ca rezultat al activității au fost depistați în flagrant 12 braconieri, în perioada 4-5 aprilie curent, care pescuiau ilicit cu plase și undițe. 

Foto: Serviciul Piscicol de Stat via Facebook

Majoritatea cazurilor de braconaj au fost înregistrate pe lacul de acumulare Dubăsari în preajma satelor Holercani, Molovata și Oxentea. Inspectorii piscicoli au ridicat 18 plase de pescuit monofilament, dintre care 6 plase vechi și pline cu scoici, 3 racile și o eteră. 

Braconierii au fost amendați conform art. 114(1) al Codului Contravențional al R.M., cu aplicarea amenzilor stabilite conform noilor modificări ale Codului Contravențional, de la 300 lei până la 600 lei. Suma totală a amenzilor constituie 5800 lei.

Menționăm că Serviciul Piscicol, în colaborare cu Poliția de Frontieră, Inspecțiile ecologice raionale și IGP vor desfășura acțiuni comune de inspectare în toate sectoarele de protecție piscicolă atât pe timp de zi, cât și de noapte. 

CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile