Logo Realitatea.md

Slusari, despre alegerea președintelui CCM: Sunt de acord cu domnul Carp. Nu ar fi trebuit să se întâmple așa (VIDEO)

22 August 2019, 10:50 // Actualitate

Vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, susține că decizia privind alegerea fostului deputat socialist, Vladimir Țurcan, trebuie revizuită, deoarece „Blocul ACUM întotdeauna a optat pentru depolitizarea instituțiilor de justiție ale statului”. Declarația a fost făcută astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, privind mersul anchetei în dosarul fraudei bancare.

Embed:

„Referitor la Curtea Constituțională, consider că cea mai bună soluție ar fi revizuirea acestei decizii. Păcat că sesizarea Domnicăi Manole nu a fost acceptată de a revizui metoda prin care s-a ales președintele CCM. La fel sunt deacor cu domnul Lilian Carp că demisia domnului Țurcan ar fi una care ar dezlega situația și să fie aceste alegeri repetate în cadrul Curții Constituționale, deoarece poziția Blocului ACUM totdeauna a fost depolitizarea instituțiilor de justiție ale statului”, a spus Slusari.

Totodată, vicepreședintele Legislativului, a făcut o legătură dintre alegerea președintelui CCM și numirea în funcție a directorului Centrului Național Anticorupție, unde a menționat că a fost făcută pe principii politice, lucru, care nu ar fi trebuit să se întâmple.

„Cunoaștem cu toții situația cu domnul Flocea, care după mine este o persoană competentă, însă numită politic. Aceeași situație avem și la Curtea Constituțională și nu este bine ca exponentul partidului politic să dețină șefia CCM. Acest subiect întradevăr este unul sensibil. Sub acest aspect eu sunt de acord cu propunerea domnului Carp. Ar fi bine să se îtâmple această revizuire”, a adăugat Alexandru Slusari.

Amintim că, la începutul acestei săptămâni, fostul deputat socialist, Vladimir Țurcan, a fost ales în funcția de președinte al CCM, decizie care s-a lansat cu scandal și nemultumire din partea atât a deputaților din actuala guvernare și opoziție, cât și din partea societății.

VEZI ȘI:

Dodon despre alegerea lui Țurcan la șefia CCM: Am luat act și apreciez calitățile profesionale ale noului președinte

Maia Sandu critică rezultatul alegerii noului președinte al CCM. Ce le-a solicitat membrilor Curții?

Reacția PL, la alegerea lui Țurcan în fruntea CCM: „De astăzi, Curtea Constituțională a ajuns pe mâinile lui Dodon”

Primele declarații ale noului președinte al CCM: „Am fost ales în funcție în conformitate cu prevederile legale” (VIDEO)

Socialistul Vladimir Țurcan, ales președinte al CCM

S-au jucat de-a concursul... Pe cine propune, totuși, coaliția la funcția de judecător constituțional din partea Parlamentului

Vladimir Țurcan, propus la CCM: Vorbesc în limba moldovenească, așa cum m-a învățat mama și tata

Noii judecători ai Curții Constituționale au depus jurământul

CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile