Logo Realitatea.md

Slusari, despre solicitarea procurorului general: „Sper că nu este legat de jocurile politice” (VIDEO)

19 Martie 2021, 15:20 // Politica

Deputatul Platformei DA, Alexandr Slusari, susține că procurorul general demult trebuia să vină în Parlament să ridice imunitatea acelor deputați, care sunt implicați în furtul bancar, și concesionarea Aeroportului, însă se arată sceptic în privința bunăivoinței acestor acțiuni.

Astfel, deputatul afirmă că Platforma DA demult așteaptă această acțiune din partea Procuraturii, însă totodată afirmă că speră că nu sunt niște jocuri politice.

„Noi am așteptat mult mai devreme venirea procurorului și pe cauza furtului bancar și pe cea a aeroportului: o venit acum, ce să-i faci. Sper că nu este legat de niște jocuri politice. Văd că dincolo de ridicarea imunității se propune, reținerea, punerea sub acuzare și percheziții la ambii deputați. Dacă nici acum nu vedem acțiunile reale ale Procuraturii, doar un show și PR politic, atunci eu cred că credibilitatea instituției procuraturi sau implicarea acestei instituții în jocurile politice o să fie evidentă și cred că o să fie și reacția cetățenilor. Sper că de data aceasta făptașii mai multor crime de rezonanță vor fi trași la răspundere”, a spus Slusari.

Amintim că, astăzi procurorul general, Alexandru Stoianoglov, a venit în Parlament și a cerut ridicarea mandatului de deputat și reținerea deputaților Partidului Șor – Denis Ulanov și Petru Jardan, fiind acuzați: unul – pentru implicare în furtul miliardului, iar cel de-al doilea – în procesul de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău.

CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile