Logo Realitatea.md

Soarta fostei clădiri „ASITO” și a „Casei Modei” va fi decisă astăzi de magistrații Judecătoriei Ciocana

15 Aprilie 2021, 10:23 // Actualitate

Astăzi are loc ședința de judecată în care se va decide soarta celor două imobile pe care vrea să și le atribuie controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon. Ședința este planificată pentru ora 14.00, la oficiul Judecătoriei Ciocana. Este vorba despre „Casa Modei”, amplasată pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 182 și fosta clădire ASITO de pe strada Bănulescu Bodoni 57/1, scrie deschide.md

Magistratul Constantin Damaschin va examina contestația depusă de Platon, față de decizia Procurorului General care săptămâna trecută a anulat cele 6 ordonanțe, emise anterior de PCCOCS.

Potrivit lui Stoianoglo, soluțiile subalternilor săi de la PCCOCS care au recunoscut cele două imobile drept corpuri delicte și le-au sechestrat în beneficiul controversatului om de afaceri Veaceslav Platon, au avut la bază interpretarea și aplicarea incorectă a normelor procesual penale și au intervenit neîntemeiat în dreptul fundamental de proprietate.

În funcție de decizia instanței, agenții economici care închiriază spații în cele două clădiri, vor ști cui să achite plățile lunare pentru chirie. Or, Platon le-a trimis somații, acum o lună de zile, în care îi obliga pe colocatari să achite plata pentru chirie în contul său sau al companiilor sale.

Avocatul actualului proprietar al clădirilor se declară încrezător că dacă nu vor reuși să-și câștige dreptatea în instanțele din R. Moldova atunci CEDO le va da dreptate, cu siguranță. Ședința va avea loc la ora 14.00, la oficiul Judecătoriei Ciocana.

Amintim că, săptămâna trecută, Procuratura Generală anunța că, Alexandr Stoianoglo, a dispus anularea a 6 ordonanțe, emise anterior de PCCOCS, prin care două imobile din centrul Capitalei au fost recunoscute ca și corpuri delicte și sechestrate în beneficiul controversatului om de afaceri Veaceslav Platon. 

Citeste tot despre: imobile, magistraţi, Platon
CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile