Logo Realitatea.md

Socialiștii și-au adus aminte de Codul audiovizualului după ce nu mai au oficial majoritate parlamentară. Propun unele modificări (DOC)

25 Noiembrie 2020, 16:49 // Politica

„Cei trei crai de la răsărit” după cum i-a numit Mișcarea Politică Unirea pe deputații socialiști Bogdat Țîrdea, Vasile Bolea și Adrian Lebedinschi au mai înregistrat un proiect de lege în Parlament prin care propun modificarea Codului audiovizualului.

Foto Simbol

Astfel, autorii proiectului de lege propun diminuarea programelor audiovizuale locale, precum și micșorarea pentru furnizorii de servicii media, cu excepția celor tematici a programelor audiovizuale locale.

De asemenea, se propune unele modificări și completări care reglementează dreptul de a plasa publicitate și teleshoping, inclusiv la furnizorii publici de servicii audiovizuale. Autorii inițiativei legislative vin cu propunerea ca la capitolul protecția confidențialității surselor de informare să se specifice datele, care sunt considerate de natură să identifice surselor de informare, norme privind confidențialitatea surselor prin asumarea răspunderii, precum și circumstanțele când se poate dezvălui sursa de informare.

Codul audiovizualului ar urma să fie completat cu norme privind protecția victimelor violenței domestice, măsură prevăzută de ultimele acte naționale adoptate la acest subiect.

Precizăm că, după ce a fost aprobat noul Cod al audiovizualului în 2018, prin care s-a securizat spațiul informațional național, prin interzicerea programelor străine, mai cu seamă rusești cu caracter informativ, analitico-politic, militar sau de alt gen similar, PSRM declara atunci că va insista să se revină la vechile prevederi ale Codului imediat ce vor veni la guvernare, lucru, care s-a dovedit a fi doar promisiuni, întrucât au avut majoritate parlamentară însă nu a urealizat nimic la acest capitol. Acum, când deja oficial nu au majoritate parlamentară revin cu unele proiecte populiste inclusiv acesta al Codului audiovizualului și altul ce ține de oferirea unui „statut special” limbii ruse în Republica Moldova.

CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile