Logo Realitatea.md

Societatea civilă este invitată să participe la crearea unei Platforme consultative cu Parlamentul

24 Septembrie 2019, 10:11 // Societate

Parlamentul Republicii Moldova invită societatea civilă la crearea unei Platforme consultative, pentru o cooperare deschisă și sistemică dintre Legislativ și reprezentanții societății civile, care va contribui esențial la eficientizarea și transparentizarea procesului legislativ.

Dialogul și cooperarea stabilită în cadrul Platformei va contribui la identificarea celor mai stringente nevoi și a celor mai potrivite soluții pentru dezvoltarea Republicii Moldova. „Astfel, ne vom putea asigura de faptul că reformele propuse spre implementare corespund cu problemele, necesitățile și așteptările cetățenilor”, se arată într-o notă a Parlamentului.

În cadrul Platformei vor fi constituite grupuri tematice pe domeniile  de activitate a comisiilor parlamentare de profil. „Reieșind din cele expuse, venim cu invitația de colaborare către reprezentanții societății civile din domenii relevante, cu scopul de a crea și pune în aplicare un nou mecanism consultativ, care va sprijini activitatea Legislativului”, se mai arată în nota informativă.

În acest context, reprezentanții societății civile, care doresc să se implice plenar în această inițiativă, sunt rugați să completeze un chestionar, până pe data de 4 octombrie curent și să-l expedieze la adresa de e-mail: dia@parlament.md.

Prin intermediul chestionarului vor fi identificate părțile interesate de acest proces, precum și va fi elaborat mecanismul de colaborare, care, ulterior, va fi prezentat și discutat la prima ședința a grupului de inițiativă.

Pentru informații suplimentare, apelați la numărul de telefon 022-820-190.

CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile