Logo Realitatea.md

Subvenții în avans pentru proiecte de start-up în agricultură. Până când pot fi depuse cererile

16 Aprilie 2021, 11:32 // Actualitate

Agenția pentru Intervenții și Plăți în Agricultură (AIPA) începe de pe 15 aprilie al șaptelea apel de depunere a cererilor de solicitare a subvențiilor în avans pentru proiecte start-up în domeniul agroindustrial. Despre acest fapt se anunță în cadrul unui comunicat al instituției. De asemenea, se menționează că documentele vor fi acceptate până pe data de 18 iunie, scrie Bani.md.

Subvențiile în avans, sunt acordate doar în baza proiectelor investiționale depuse de producătorii agricoli, ce vor desfășura pentru prima dată o activitate economică în sectorul agroalimentar. Acestea pot fi depuse de tinerii, femeile fermier și migranții reveniți, care intenționează să lanseze afaceri în domeniul agriculturii.

Se acordă subvenții anticipate pentru stimularea investițiilor pentru utilarea și renovarea tehnologică a fermelor zootehnice; pentru procurarea animalor de prăsilă și menținerea fondului genetic al acestora; pentru dezvoltarea infrastructurii postrecoltare și procesare; pentru producerea legumelor și a fructelor pe teren protejat (serii, solarii, tuneluri); stimularea investițiilor pentru înființarea, modernizarea și defrișarea plantațiilor multianuale, inclusiv a plantațiilor viticole și a plantațiilor pomicole.

Suma maximă a suportului statului constituie 65 % din valoarea proiectului ce nu va depăși 1 milion de lei.

În prima tranșă vor fi efectuate plățile de 75% din valoarea subvenției, care se va achita cu condiția prezentării dovezilor co-finanțării din partea beneficiarului a 35% din valoarea costurilor eligibile; în tranșa a doua vor fi efectuate 25% din valoarea subvenției, în baza cererii de debursare la darea în exploatare a obiectului investiției și prezentarea actelor confirmative.

Citeste tot despre: bani, stat, subvenții, tranșe
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1130 -1.0450%
USD USD 19.1216 -0.4239%
RUB RUB 0.3624 1.6550%
RON RON 4.0684 -1.0483%
UAH UAH 0.6472 -0.0772%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile