Logo Realitatea.md

Traian Vasilcău a primit totuși Premiul Național, în pofida acuzațiilor de plagiat

03 Octombrie 2016, 21:29 // Societate

Traian Vasilcău ar fi primit într-un final Premiul Național. Gheorghe Erizanu, cel care a și sesizat opinia publică privind faptul că Traian Vasicău ar fi plagiat mai multe poezii ale Doinei Uricariu, a scris pe blogul său că vineri seara, comisia de decernare a Premiului Național s-a întrunit și a decis în favoarea acordării Premiului cu năbădăi. 

Foto: Facebook/ Traian Vasilcău

Gheorghe Erizanu susține că în favoarea acordării Premiului Național lui Traian Vasilcău ar fi pledat Mihai Cimpoi, Nicolae Dabija și Arcadie Suceveanu.

Captură: erizanu.cartier.md

Informația nu a fost confirmată încă de către reprezentanții Cancelariei de Stat. Contactați telefonic de către Realitatea.md, reprezentanții serviciului de presă al Cancelariei au evitat să ne ofere informații. Inițial ni s-a declarat că o decizie în acest sens încă nu a fost luată și că nici nu se cunoaște ce acțiuni au fost întreprinse cu privire la acest subiect. 

Menționăm că scandalul s-a iscat în ajunul decernării Premiilor Naționale 2016, după ce Gheorghe Erizanu, a scris că Traian Vasilcău ar fi plagiat prin anii `80, poezia „O fărâmă de bine”, care aparțiene Doinei Uricariu.

Ulterior, reprezentanții Cancelariei de Stat au anunțat despre suspendarea decernării Premiului Național pentru Traian Vasilcău, „până la clarificarea situației”.

De menționat că Traian Vasilcău respinge toate acuzațiile în privința sa și susține că totul a fost o farsă. 

Vezi și:

Scriitorul Emilian Galaicu-Păun: Dacă nu i se retrage titlul lui Traian Vasilcău, renunț la Premiul Național pentru literatură, primit în 2015

CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile