Logo Realitatea.md

UE va primi încă 50 mln de doze de vaccinuri Pfizer până la sfârșit de iunie

14 Aprilie 2021, 21:56 // Actualitate

Uniunea Europeană va primi 50 mln de doze suplimentare de la Pfizer până la sfârșitul lunii iunie, informează Realitatea cu referire la Euronews. Acest lucru a fost afirmat de către președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.


Foto: euronews.com

Astfel, țările membre UE vor beneficia în total de 250 mln de vaccinuri Pfizer în prima jumătate a acestui an. „Acest lucru ne va ajuta substanțial să consolidăm campania noastră de vaccinare. Vreau să mulțumesc celor de la BioNTech-Pfizer. E un partener de încredere, care și-a îndeplinit angajamentele” , a menționat Ursula von der Leyen.

Oficialul a adăugat că în rândul celor 27 țări ale blocului comunitar UE, au fost administrate peste 100 mln de doze de vaccinuri, ceea ce înseamnă că peste 27 mln de oameni au fost vaccinați.

De asemenea, se așteaptă noi doze de vaccinuri Moderna /AstraZeneca și Janssen de la Johnson & Johnson. Ultimele, însă, sunt privite cu reticență, după ce au fost asociate cu mai multe efecte adverse la persoanele, care se vaccinaseră cu aceste tipuri de vaccin.

Von der Leyen a spus că va purta negocieri cu cei de la Pfizer pentru un lot adițional de 1,8 mlrd de doze, care să fie livrate Uniunii Europene între anii 2021-2023.

CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile