Logo Realitatea.md

Un al treilea val de coronavirus în Franța. Parisul intră în lockdown din nou

19 Martie 2021, 13:58 // În lume

Capitala Franței Paris urmează să intre într-un nou lockdown pe măsură ce autoritățile franceze sunt extrem de îngrijorate cu privire la un potențial al treilea val de coronavirus. Aproximativ 21 milioane de peroane din 16 zone din Franța ce sunt afectate mai grav vor trebui să se conformeze înăspririi restricțiilor începând cu miezul nopții de astăzi. 

Actualele măsuri nu vor fi la fel de stricte asemeni celor impuse anterior, anunță premierul Franței Jean Castex, oamenilor fiindu-le permise plimbările și exercițiile în aer liber.

În ultimele 24 de ore, Franța a înregistrat peste 35000 de cazuri noi de infectări cu COVID-19.

Castex a declarat că un scenariu în care țara va fi lovită de un „al treilea val” devine tot mai probabil.

Situația din Paris este deosebit de îngrijorătoare cu 1200 de persoane aflate în terapie intensivă acolo.

„Conform statiaticilor efectuate de autoritățile competente, indicatorii arată că „situația actuală este mult mai gravă decât cea din timpul celui de-al doilea val din luna noiembrie”, declară ministrul Sănătății, Olivier Veran.

Conform noilor măsuri, întreprinderile neesențiale vor fi forțate să își suspende activitatea. Școlile și intituțiile de învățământ superior vor rămâne deschise.

Oamenilor li se va permite să facă mișcare în aer liber, având voie să se deplaseze numai la maxim 10 km de casa lor, prin urmare călătoriile la nivel național vor fi suspendate și ele. Persoanele din zonele în care vor fi instituite noile restricții vor avea nevoie de o declarație prin care va trebui să justifice de ce și-au părăsit casele.

Stingerea la nivel național a Franței va rămâne pe loc. Cu toate acestea, va începe o oră mai târziu la 19:00 (18:00 GMT), ținând cont de orele mai lungi de lumină.

Începând de astăzi, Franța va relua vaccinarea folosind serul AstraZeneca după ce Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat că acesta este sigur pentru utilizare. 

Amintim că Franța și mai multe țări din întreaga lume au suspendat vaccinarea cu AstraZeneca după ce au fost raportate mai multe decese din cauza formării unor cheaguri în sânge la persoanele vaccinate cu acest ser. 

CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile