Logo Realitatea.md

Un deputat PAS anunță când va merge Natalia Gavrilița în Parlament pentru a-și prezenta echipa și programul

03 Februarie 2021, 19:24 // Politica

Candidata președintei țării, Maia Sandu, propusă la funcția de prim-ministră, Natalia Gavrilița, va merge luni, 8 februarie curent, în Parlament pentru a-și prezenta echipa guvernamentală și programul. Declarația a fost făcut în această seară de către deputatul PAS, Vladimir Bolea, în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.


Foto: stiri.md

„Cu siguranță doamna Gavrilița va veni luni în Parlament pentru a-și prezenta programul și echipa cu care va merge în Guvern, deoarece săptămâna viitoare se împlinesc 15 zile de la desemnarea candidatului. Vă spun sincer că nu cunosc cine ar putea face parte din echipa guvernamentală și nici nu cunosc programul pe care și-l va propune să-l realizeze doamna Gavrilița. Noi respectăm separarea puterilor în stat, deși doamna Gavrilița este exponentă a PAS.”, a declarat Vladimir Bolea.

Amintim că, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a înaintat candidatul la funcția de prim-ministru la data de 27 ianuarie curent. Respectiv, luni se împlinesc 12 zile de la desemnarea candidatului la funcția de prim-ministru. Conform Constituției, candidatul desemnat la funcția de premier are la dispoziție 15 zile pentru a-și forma echipa guvernamentală și să meargă în Parlament pentru a cere votul de încredere pentru Cabinetul de miniștri și să-și prezinte programul de guvernare.

Vedeți și: 

ALTE ȘTIRI, VIDEO, NO COMMENT pe Telegram Realitatea/RLIVE TV
CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile