Logo Realitatea.md

Un ex-ministru român al Educației și-a exprimat susținerea față de candidatura lui Șarov la funcția de rector al USM

08 Decembrie 2020, 16:21 // Societate

Igor Șarov a avut o discuție telefonică cu Sorin Mihai Cîmpeanu, rectorul Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară, președintele Consiliului Național al Rectorilor din România și președinte al Asociației Universităților Francofone, care a deținut anterior și funcția de ministru al Educației și Cercetării Științifice în România. Cel din urmă și-a exprimat susținerea față de candidatura la funcția de rector al USM.

„Unul din principalele deziderate pe care le urmăresc universitățile de excelență este integrarea în circuitul mondial al valorilor, ca partener în structuri academice de colaborare internațională, ceea ce constituie nu doar motiv de atractivitate, dar și o esență a creșterii rolului universității în viața publică, prin aceasta fiind direct RESPONSABILĂ de calitatea vieții în societate. Am discutat despre valențele autonomiei universitare și responsabilitatea publică izvorâtă din acestea”, a scrie Igor Șarov, ulterior, pe pagina sa de Facebook.

Amintim că viitorul rector al USM va fi pentru prima dată ales și nu numit, adică va fi investit cu încrederea corpului profesoral și a studenților. La această funcția, au candidat patru persoane, printre care și actualul prorectorul pentru activitate didactică Otilia Dandara.

Rector al USM până în prezent a fost Gheorghe Ciocan. Acesta și-a exercitat atribuțiile din anul 2007. 

CITEȘTE ȘI:

Igor Șarov, despre domeniul cercetării: „A venit timpul să vorbim deschis. Fără finanțare adecvată rezultatele nu vor veni”

Citeste tot despre: Igor Șarov, rector, USM
CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile