Logo Realitatea.md

Un procuror din Chișinău, prins pe picior greșit. ANI a depistat fals în declarația de avere (DOC)

23 Februarie 2021, 11:47 // Societate

Procurorul de circumscripție Chișinău, Călugăreanu Vitalie, nu a indicat în perioada 2016-2018 în declarația de avere și interese personale veniturile sub formă de alimentare card cu numerar pe conturile bancare deschise pe numele său, în mărime totală de circa 34 de mii de lei și trei bunuri imobile, deținute de familia acestuia – două apartamente și cota-parte 1/38 din încăperea nelocativă, toate amplasate în municipiul Chișinău.

Foto Simbol

Astfel, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a remis un denunț la Procuratura Generală pentru examinarea cauzei sub aspect penal, deoarece includerea unor date incomplete în declarațiile de avere denotă prezența unei suspiciuni rezonabile de săvârșire a infracțiunii de „fals în declarații”.

Conform legislației speciale a ANI, procurorul și soția sa au beneficiat de dreptul de a-și expune punctul de vedere în cadrul controlului. Însă, din declarațiile acestora, inspectorul de integritate a respins o parte dintre argumentele prezentate din lipsa probelor concludente.

Totodată, procurorul are la dispoziție 30 de zile pentru a rectifica declarațiile de avere în care a admis aceste omisiuni.

Actul de constatare al ANI poate fi accesat aici.

Citeste tot despre: ANI, Chisinau, declarație de avere, procuror
CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile