Logo Realitatea.md

USM, în ajun de o zi importantă! Șarov: „Universitatea merită un altfel de viitor, un viitor în care USM este lider”

15 Decembrie 2020, 14:44 // Societate

Mâine este o zi importantă pentru Universitatea de Stat din Moldova. O zi care va marca următorii 5 ani, pentru că este o alegere între existență sau dezvoltare. Despre asta spune fostul ministru al Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, care candidează la funcția de rector al USM. „Oricine va câștiga această alegere, Universitatea de Stat din Moldova merită un altfel de viitor, un viitor în care USM este lider!”, a adăugat acesta.

„Participarea mea în acest concurs a fost o decizie asumată și responsabilă pentru că încrederea profesorilor și a studenților dictează așteptări foarte mari. Alegerea de a-mi asuma această responsabilitate se bazează pe competență, experiență, dar cel mai important – pe dorința sinceră și convingerea hotărâtă de relansare a Universității noastre, pentru a redeveni – stindardul învățământului superior din Republica Moldova. Știu sigur cum și am o viziune clară privind modernizarea Universității de Stat din Moldova, care are tot potențialul pentru a deveni o universitate lider în regiune”, a explicat Igor Șarov.

Fostul ministru a mai dezvăluit următoarele: „Studiile, arhivele cercetate, lucrările științifice, dar și experiența de viață și profesională m-au făcut să știu sigur când trebuie să fac o alegere sau să-mi asum responsabilitatea. Confirmarea a venit chiar din discuțiile și întâlnirile pe care le-am avut în această perioadă de concurs, pentru că, comunicarea cu profesorii și studenții mi-au relevat dorința Dumneavoastră de a fi alături și de a contribui împreună, fiind conștienți de necesitatea schimbărilor care se impun spre binele Universității”.

Amintim că în prima etapă a concursului pentru funcţia de rector al USM Igor Șarov a luat cele mai multe voturi. A două etapă are loc miercuri, 16 noiembrie 2020.

CITEȘTE ȘI:

Igor Șarov și cele trei acțiuni pe care le va întreprinde imediat dacă va fi ales rector al USM

Citeste tot despre: Igor Șarov, rector, USM
CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile