Logo Realitatea.md

Vaccinul chinezesc promis ca donație Moldovei ar urma să ajungă în curând în țară, dar nu se știe când

29 Martie 2021, 17:24 // Actualitate

Solicitarea venită din partea Republicii Moldova către China de a oferit un lot de vaccin anti-coronavirus a fost examinată și urmează în curând să fie livrat țării noastre. Anunțul a fost astăzi de către președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, după întrevederea cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Chinei la Chișinău,  Zhang Yinghong, însă fără să anunțe și o dată exactă.

Foto: Zinaida Greceanîi/Facebook

„Am transmis mulțumiri autorităților Chinei pentru decizia de a ajuta țara noastră cu o donație de vaccinuri anti-coronavirus, precum și pentru acțiunile prompte întreprinse în vederea realizării acestui demers. Decizia respectivă vine ca răspuns la solicitarea oficială adresată de Președintele Parlamentului Republicii Moldova Președintelui Comitetului Permanent al Adunării Naționale a Reprezentanților Poporului din Întreaga Chină, Li Zhanshu”, a anunțat Greceanîi.

Președinta Legislativului a precizat că, în situația pandemică extrem de complicată un lot de vaccinuri sigure și eficiente va constitui un sprijin foarte important pentru țara noastră. 

„Am mulțumit Excelenței Sale domnului Ambasador pentru munca depusă și pentru aportul personal la realizarea demersului nostru. Potrivit Domnului Zhang Yinghong, solicitarea venită din partea Președintelui Parlamentului Republicii Moldova a fost examinată cu mare atenție în China, iar decizia de a oferi un lot de vaccin denotă existența unor relații foarte strânse între popoarele noastre și între organele legislative ale celor două state”, mai spune Zinaida Greceanîi.

Precizăm că, până în prezent, Republica Moldova a primit vaccin donație din România - 200 de mii de doze AstraZeneca, fiind primul stat european, care a ajutat țara noastră. Ulterior, un lot de vaccin a fost recepționat pe Platforma COVAX a Organizației Mondiale a Sănătății, fiind vorba de producătorul Pfizer. Un lot de vaccin a fost promis țării noastre și de către Lituania.  

Citeste tot despre: China, coronavirus, donație, Moldova, vaccin
CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile