Logo Realitatea.md

(VIDEO) Chirtoacă, despre candidatura lui Robu la funcția de procuror general interimar: Versus/ un pleșcat pe Lexus

30 Iulie 2019, 14:37 // Societate

Dumitru Robu, candidatul propus în funcția de procuror general interimar nu îi este pe plac lui Dorin Chirotacă. Într-o conferință de presă, liderul Partidului Liberal a declarat că primul nu este destul de competent pentru funcția de procuror general interimar. 

„Să înțeleg că Robu trebuie să își primească răsplata, pentru că a executat ordinele lui Dodon și Plahotniuc. Acest Robu este din Nisporeni, de baștină cu Plahotniuc. Dacă ăsta-i cel mai bun procuror al Republicii Moldova, înseamnă că această instituție trebuie desființată. Este sub nivelul oricărui procuror”, susține Dorin Chirtoacă. 

„Robu are o condamnare la CEDO, Vasilciuc versus Republica Moldova, unde s-a constatat că arestul la domiciliu a fost aplicat în mod abuziv”, a mai adăugat Chirtoacă. 

Liderul PL susține că actuala conducere ar duce o luptă cu persoana lui: „Deja nu mai este alianță anti Plahotniuc, este anti Chirtoacă”.

Realitatea.md amintește că Dumitru Robu este propus pentru funcția de procuror general interimar. Candidatura lui este examinată de către Comisia juridică, numiri și imunități. El a devenit cunoscut opiniei publice, după ce a început să gestioneze dosarul „parcărilor cu plată din Chișinău” în care sunt vizați o serie de funcționari publici, cum ar fi fostul primar general Dorin Chirtoacă și fostul viceprimar al capitalei, Nistor Grozavu.   

CITEȘTE ȘI:

Procurorul de caz din dosarul „Chirtoacă” pleacă de la Procuratura Anticorupție. Cu ce funcție nouă s-a ales

Candidatura procurorului din dosarul „Chirtoacă” va fi examinată pentru șefia interimară a Procuraturii Generale

Mincinosule/ Afirmații nefondate! Replicile dure pe holul Judecătoriei Buiucani între Chirtoacă și Robu (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile