Logo Realitatea.md

Vinurile moldovenești și turismul vitivinicol din țară, promovat la Vilnius de către Ambasada Republicii Moldova (FOTO)

11 Iunie 2018, 15:02 // Economie

Ambasada Republicii Moldova în Lituania, în parteneriat cu Oficiul Național al Viei și Vinului, a organizat un eveniment de promovare a turismului vitivinicol din țara noastră, cu o degustare a celor mai alese vinuri oferite de către 10 producători autohtoni.

Evenimentul cu genericul „Discover Wine of Moldova” a avut drept scop promovarea vinurilor moldoveneşti, stabilirea relaţiilor noi de afaceri, consolidarea parteneriatelor existente şi cunoaşterea tendinţelor pieţei de vinuri lituaniene. 

Invitații, printre care somelieri, jurnaliști, bloggeri, lideri de opinie și reprezentanți ai companiilor interesate în importul și distribuirea vinurilor moldovenești, au avut posibilitatea să deguste vinuri rafinate albe și roșii fabricate de companiile vinicole Cimislia Wineries, Gitana Winery, Kazayak Vin, Castel MIMI, Timbrus, Vinaria din Vale, Purcari, Bostavan, Făuritor și Doina Vin.

În aceiași zi, Centrul olandez de promovare a importurilor din țările în curs de dezvoltare și Asociațiile producătorilor de vin din 4 țări, inclusiv Republica Moldova, au organizat în premieră la Vilnius cel mai mare eveniment în regiunea baltică de degustare de vinuri din Europa de sud-est.

Amintim că în anul 2018, Republica Moldova a fost desemnată Capitala Mondială a Turismului Vinicol, iar vinul moldovenesc reprezintă o parte intrinsecă a identității, istoriei și culturii naționale.

CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile